Preskoči na glavni sadržaj

Nagrade hrvatskim manjinskim koprodukcijama u Trstu

Dvije hrvatske manjinske koprodukcije nagrađene su na 28. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Trstu, koji se održao od 20. do 29. siječnja. Dobra žena Mirjane Karanović osvojila je nagradu za najbolji dugometražni film, dok je dokumentarni film u razvoju, Slatko od Ništa Borisa Mitića, osvojio nagradu HBO Europe u sklopu koprodukcijskog foruma When East Meets West.

Nagrade u međunarodnoj konkurenciji dugometražnih filmova dodjeljuje publika, a Mirjani Karanović je uz priznanje pripala i nagrada od 5.000 eura. Dobra žena nastala je u koprodukciji s hrvatskim Nukleus filmom. 

U sklopu prezentacije skoro završenih projekata 'Last Stop Trieste' koprodukcijskog foruma When East Meets West koji se održava tijekom festivala nagrađen je dugometražni dokumentarni film u razvoju, Slatko od Ništa Borisa Mitića, koji je osvojio nagradu HBO Europe u novčanom iznosu od 2.000 eura. Film nastaje u srpsko-hrvatsko-francuskoj koprodukciji, hrvatski koproducent je Anti-Apsurd, a prikazivanje je najavljeno za drugu polovicu ove godine.

Također, rumunjskom redatelju Cristiju Puiuju uručena je nagrada Central European Initiative s pripadajućim iznosom od 3.000 eura, a u sklopu festivala prikazan je njegov posljednji dugometražni film Sieranevada, nastao u koprodukciji s hrvatskim Spiritus Movensom.

U sklopu 28. Međunarodnog filmskog festivala u Trstu prikazano je jedanaest hrvatskih filmova. Više informacija saznajte na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.