Preskoči na glavni sadržaj

Nagrade hrvatskim glumcima na 10. Mostar Film Festivalu

Na jučer završenom 10. Mostar Film Festivalu nagrađena su glumačka ostvarenja u dugometražnim igranim filmovima S one strane, Ministarstvo ljubavi te hrvatske manjinske koprodukcije Lazar i Oslobođenje Skoplja.

Žiri u sastavu: Velibor Topić, glumac i predsjednik žirija, Sandra Rančić, direktorica filmskog festivala DOK'n'RITM, Jaime Olabbary Powel – Miki, umjetnički fotograf i Dževdet Tuzlić, TV novinar, na ceremoniji zatvaranja dodijelio je nagrade za glumačka ostvarenja u konkurenciji sedam filmova.

Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Kseniji Marinković za ulogu Vesne u filmu S one strane, dok je za najbolju mušku ulogu nagrađen Stjepan Perić za ulogu u filmu Ministarstvo ljubavi.

''Za iznimno senzibilnu kreaciju koja je glumačkim elipsama i jednostavnošću tumačenja lika ključno doprinijela upečatljivom dojmu koji film ostavlja na gledatelja'', istaknuli su članovi žirija u svom obrazloženju za proglašenje Ksenije Marinković najboljom glumicom u filmu S one strane redatelja Zrinka Ogreste.

Za ulogu u filmu Ministarstvo ljubavi Pave Marinkovića, glumac Stjepan Perić je nagrađen zbog, po riječima žirija, ''izuzetne glumačke interpretacije u filmu neobične ideje i ironijskog poniranja, koja je gledatelje jednako rastužila kao i razveselila''. 

Nagrade za najbolju žensku sporednu ulogu dodijeljene su Dijani Vidušin za ulogu u filmu Ministarstvo ljubavi i mladoj glumici Nataši Petrović, za ulogu Katerine u manjinskoj hrvatskoj koprodukciji Lazar redatelja Svetozara Ristovskog. Za najbolje muške sporedne uloge nagrađeni su Goran Navojec za ulogu Mikija u filmu Lazar te Muhamed Hadžović za ulogu Gavrila u filmu Smrt u Sarajevu Danisa Tanovića

Najboljim pak debitantom proglašen je David Todosovski za ulogu Zorana u manjinskoj hrvatskoj koprodukciji Oslobođenje Skoplja, redateljskog dvojca Rade i Danila Šerbedžije. Također, žiri je dodijelio  i specijalno priznanje Radi Šerbedžiji.

Potpun popis nagrada možete pronaći na službenoj stranici festivala

Naslovne fotografije: S one strane, Ministarstvo ljubavi

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.