Preskoči na glavni sadržaj

Nagrada Zvizdanu na festivalu Arte Mare na Korzici

Dugometražni igrani film Zvizdan Dalibora Matanića osvojio je svoju trinaestu festivalsku nagradu. Ovaj put riječ je o Grand Prixu francuskog festivala Arte Mare – drugoj ovakvoj nagradi u posljednih tjedan dana. Podsjetimo, prvi Grand Prix Zvizdan je nedavno osvojio na međunarodnom festivalu War on Screen koji se također održao u Francuskoj. 

33. izdanje festivala filma i kulture Arte Mare održalo se od 5. do 10. listopada u gradu Bastia na Korzici, a film je publici predstavila glavna glumica Tihana Lazović

Pored Zvizdana, u konkurenciji dugometražnih filmova natjecali su se naslovi iz Francuske, Italije, Tunisa, Palestine, Egipta i Rumunjske. 

Osim na Korzici, Zvizdan je proteklog tjedna prikazan na nizu međunarodnih festivala, od Rio de Janeira do Bogote u Kolumbiji, a doživio je i svoju američku premijeru u sklopu Međunarodnog festivala u Hamptonsu. U narednim danima slijede projekcije i predstavljanje filma na Festivalu novog filma u Kanadi, Oaxaca FilmFestu u Meksiku te na Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi u Poljskoj.  

Više detalja o festivalu Arte Mare pronađite na ovoj poveznici

Inače, u prva dva tjedna prikazivanja, Zvizdan je u domaćim kinima pogledalo 27.304 posjetitelja. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.