Preskoči na glavni sadržaj

Nagrada Goranu Markoviću na festivalu u Maroku 

Na netom završenom 22. Međunarodnom festivalu mediteranske kinematografije u Tetouanu, Goran Marković nagrađen je Nagradom za najboljeg glumca za uloge koje je odigrao u filmu Zvizdan u režiji Dalibora Matanića. 

U programskoj najavi organizatori festivala ističu da se ovo izdanje održava u godini kada je upravo Mediteran poprište mnogih zala – ratova, terorizma, recesije, krize identiteta, emigrantskog vala, rasta rasizma i ksenofobije, i da je upravo zato pravo vrijeme da propitamo kako se slobodna i angažirana filmska umjetnost može tome suprotstaviti i pozvati na dijalog i toleranciju. Festival je u natjecateljskim programima prikazao dugometražne i kratkometražne igrane filmove te dokumentarce, a održana su i brojna predavanja i tribine.

Zvizdanu je ovo sedamdeseti međunarodni festival i dvadeset i treća nagrada, a upravo je u tijeku francuska kinodistribucija filma. Glavne uloge u filmu odigrali su Tihana Lazović i Goran Marković, redatelj Matanić potpisuje i scenarij, a film je proizvela Kinorama u koprodukciji s Gustav filmom i SEE Film Pro. Proizvodnju su podržali Hrvatski audiovizualni centar i Eurimages. 

U natjecateljskom programu kratkometražnih filmova prikazan je i Piknik Jure Pavlovića. Više informacija potražite na službenoj festivalskoj stranici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.