Preskoči na glavni sadržaj

Nagrada filmu Morana na festivalu u Japanu

Animirani film Morana Simona Bogojevića Naratha nastao u produkciji Bonobostudija, osvojio je Nagradu za najbolji film bez dijaloga na Međunarodnom festivalu kratkog filma koji je održan u Sapporu (Sapporo Short Fest 2009), u Japanu, od 14. do 18. listopada. 

Animirani film Morana Simona Bogojevića Naratha nastao u produkciji Bonobostudija, osvojio je Nagradu za najbolji film bez dijaloga na Međunarodnom festivalu kratkog filma koji je održan u Sapporu (Sapporo Short Fest 2009), u Japanu, od 14. do 18. listopada. Morana se natjecala u međunarodnoj konkurenciji zajedno sa 55 kratkih filmova iz cijelog svijeta na jednom od najvažnijih japanskih festivala kratkog filma, koji uz brojne filmske programe organizira i Međunarodni sajam kratkog filma. Grand Prix festivala osvojio je britanski animator Marc Craste za film Varmints.

Morana je do sada prikazana na oko 70 filmskih festivala diljem svijeta, a prošle je godine na Festivalu animiranog filma u Annecyju osvojila posebnu nagradu, drugo najvažnije priznanje nakon Grand Prixa. Nagrađena je i kao najbolji animirani film na Danima hrvatskog filma 2008., a ASIFA Hrvatska je autora nagradila posebnim priznanjem za doprinos razvoju hrvatske 3D animacije.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.