Preskoči na glavni sadržaj

Nagrada filmu Iz dubine autorice Katrin Novaković

Diplomski animirani film Iz dubine autorice Katrin Novaković nagrađen je na sedamnaestom izdanju Međunarodnog filmskog festivala za djecu i mlade Olympia, koji se održao od 29. studenog do 6. prosinca na peloponeskom Pirgosu. 

Film je ponio nagradu dječjeg žirija za najbolji animirani kratkometražni film. Uz dugometražne i kratkometražne filmove, festival je već 14 godina domaćin Europskih susreta audiovizualne kreativnosti mladih Camera Zizanio.

Iz dubine je animirani film iz 2013. godine, diplomski rad mlade autorice Novaković na Umjetničkoj akademiji u Splitu (UMAS), a nastao je tehnikom stop-animacije. Dosad je prikazan na trideset međunarodnih festivala, uglavnom u natjecanjima filmova za djecu, a ovo mu je prva nagrada. Može se vidjeti i online, na stranici Bonobostudija, distributera filma.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.