Preskoči na glavni sadržaj

Nagrada Albert Kapović dodijeljena voditeljici MEDIA deska Hrvatske Martini Petrović

Ovogodišnja prva Nagrada Albert Kapović dodijeljena je Martini Petrović, voditeljici MEDIA deska Hrvatske.

Upravni odbor Hrvatske udruge producenata donio je odluku o osnivanju stalne godišnje Nagrade Albert Kapović, u spomen utemeljitelju i prvom ravnatelju Hrvatskog audiovizualnog centra. Nagrada se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama koje su se tijekom godine istaknule u svom radu na području filmske umjetnosti ili čije je djelovanje značajno doprinjelo kvaliteti i promociji hrvatskog filma. Hrvatska udruga producenata na ovaj način želi odati priznanje i onima čiji doprinos boljitku hrvatskog filma često ostaje javnosti neprimijećen, ali i samoj struci.

Prijedloge za dodjelu nagrade dostavljale su udruge, institucije i pojedinci uz pisano obrazloženje. Upravni odbor Hrvatske udruge producenata imenovao je Povjerenstvo koje je, nakon razmatranja svih pristiglih prijedloga, u uži izbor uvrstilo sedam predloženih.

Nagrada će biti uručena na svečanosti otvaranja 8. Zagreb Film Festivala, 17 listopada 2010. u kinu Europa.

Obrazloženje uz dodjelu prve Nagrade Albert Kapović

Iako je MEDIA desk Hrvatske osnovan tek prije dvije godine, rezultati njegova djelovanja su itekako vidljivi. Hrvatska je već odlično pozicionirana u dobivanju potpora za razvoj projekata i potpora filmskim festivalima. U 2009. Hrvatska je zauzela 8. mjesto u pogledu potpora za razvoj projekata i 2. mjesto u kategoriji potpore filmskim festivalima, od ukupno 32 zemlje koje sudjeluju u raspodijeli sredstava.

Ovi izvanredni rezultati postignuti su velikim dijelom zaslugom Martine Petrović koja je od samog početka na čelu MEDIA deska Hrvatske i čija posvećenost poslu i edukacija svih onih koji se bave filmom u Hrvatskoj daleko prelazi profesionalne norme i obaveze koje podrazumijeva funkcija voditeljice deska. Njezina otvorenost, staloženost i strpljenje u ophođenju sa svima onima koji traže njezin savjet i pomoć prijavljujući se za programe MEDIE, njezin predani angažman oko organizacije raznih stručnih radionica i predavanja, njezin energični optimizam koji ohrabruje i malodušnog sugovornika te, prije svega njezina kompetentnost, presudno su odredili da se aktivnosti MEDIA deska Hrvatske prate s pozornošću i visoko cijene unutar filmske struke.

Zbog svega navedenog, Povjerenstvo Hrvatske udruge producenata jednoglasno je donijelo odluku da se ovogodišnja Nagrada Albert Kapović dodijeli Martini Petrović, voditeljici MEDIA deska Hrvatske.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.