Preskoči na glavni sadržaj

Na CinEastu filmovima Ustav Republike Hrvatske, U plavetnilo i Gamer Girl Nagrade publike

Najbolja festivalska ostvarenja proglašena su u petak, 20. listopada na svečanoj dodjeli nagrada u Luksemburgu.

Na jubilarnom 10. Festivalu srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma CineEast, koji se održavao od 5. do 22. listopada diljem Velikog Vojvodstva Luksemburg, trima hrvatskim naslovima pripala je Nagrada publike. U kategoriji dugometražnog igranog filma najviše glasova gledatelja dobio je Ustav Republike Hrvatske Rajka Grlića, dok su U plavetnilo Antonete Alamat KusijanovićGamer Girl Irene Jukić Pranjić slavili u kategoriji kratkometražnog igranog, odnosno kratkometražnog animiranog filma.

Na ovogodišnjem CinEastu sudjelovalo je devet hrvatskih naslova u 5 programa, a ukupno je prikazano 60 dugometražnih te 40 kratkometražnih filmova iz 18 zemalja srednje i istočne Europe. Grand Prix pripao je poljskom filmu Ptice pjevaju u Kigali Joanne Kos-Krauze i Krzystofa Krauzea. Više informacija o festivalu kao i kompletan popis nagrađenih možete pronaći na službenim stranicama festivala.

Naslovne fotografije: prizori iz filmova Ustav Republike Hrvatske; U plavetnilo; Gamer Girl

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.