Preskoči na glavni sadržaj

Multimedijalni institut objavio novu knjigu Pavla Levija 'Minijature - o politici filmske slike'

Minijature su splet kratkih analitičkih osvrta na politiku filmske forme u nekim od najzanimljivijih ostvarenja iz suvremene kinematografije na jugoslavenskom prostoru. Goran Dević, Selma Doborac, Ognjen Glavonić, Davor Konjikušić i Nika Petković, Jelena Maksimović, Aron Sekelj, Marko Grba Singh i Jasmila Žbanić su autori(ce) čijim filmovima pripada centralno mjesto u ovoj knjižici.

Pavle Levi je redovni profesor povijesti i teorije filma na univerzitetu Stanford u Kaliforniji. Autor je knjiga Raspad Jugoslavije na filmu (Biblioteka XX vek, 2009), Kino drugim sredstvima (Muzej savremene umetnosti, Beograd/Filmski centar Srbije, 2012) i Cimanje slike (Multimedijalni institut, Zagreb / Fakultet za medije i komunikacije, Begrad - 2019). Priredio je zbornik tekstova Annette Michelson Filosofska igračka (Samizdat/B92, 2003). 

Svezak je oblikovao Andrej Dolinka

Ostale detalje potražite na službenim stranicama Multimedijalnog instituta

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.