Preskoči na glavni sadržaj

Multimedijalna izložba sedam splitskih umjetnika u Galeriji Škola u Splitu

Multimedijalna izložba Nulti krajolik je projekt koji spaja performans, film, videoinstalacije i ekološki aktivizam. Otvorenje izložbe je 20. studenog 2020. godine u 19 sati u Galeriji Škola (Fausta Vrančića 15, Split). 

U okolici drugog najvećeg Hrvatskog grada i velike turističke destinacije na Jadranu nalaze se objekti koji izgledaju kao da pripadaju drugom načinu razmišljanja oprečnog turizmu koji je uzeo grad u svoje krilo. 

Kako je moguće da te dvije stvarnosti egizistiraju? Industrijski objekti i masovni turizam? Iz kataloga izložbe: "Radovi na izložbi demistificiraju razdoblje naše prošlosti, artikuliraju sadašnjost i progovaraju o budućnosti. Postavlja se pitanje o nama samima - jesmo li se spremni prilagoditi trenutačnoj situaciji i na koji način. Što nam je motiv? Kratkotrajna zarada dok uništavamo u rekordnom roku ono što se stoljećima stvaralo? Ovaj projekt ne progovara samo o lokalnoj sredini, već prikazuje mentalnu sliku stanovništva koje trenutačno živi na ovim prostorima i o kojem ovisi budućnost naše još uvijek lijepe zemlje. Grad Split je sakrio industrijska postrojenja tablama apartmana i jednodnevnih izleta, ali industrijska stvarnost još je prisutna."

Izložba je nastavak na hibridni dokumentarni film Nulti krajolik redatelja Bruna Pavića koji je imao svjetsku premijeru na najvećem festivalu dokumentarnog filma u Srednjoj i istočnoj Europi Ji.hlava film festivalu.

U izložbi sudjeluju: Petar Grimani, Gildo Bavčević, Marin Renić, Bruno Pavić, Nina Kamenjarin i Vice Tomasović. Kustos izložbe je Ivan Perić, a voditelj Galerije škola Hrvoje Zuanić.

Otvorenje izložbe je 20. studenog 2020. godine u 19 sati u Galeriji Škola, Fausta Vrančića 15, Split. Izložba je otvorena do 14. prosinca. Posjetitelji izložbe su se dužni pridržavati epidemioloških mjera održavanjem distance od 2 metra i obveznim nošenjem maski.

Više o izložbi potražite na ovoj poveznici ili ovdje

Naslovna fotografija: scena iz filma Nulti krajolik

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.