Preskoči na glavni sadržaj

Most na kraju svijeta u konkurenciji za nagradu Prix Europa

Dugometražni igrani film Most na kraju svijeta redatelja Branka Ištvančića uvršten je u finalni krug nominacija za najvažniju europsku televizijsku nagradu - Prix Europa (u kategoriji najboljeg televizijskog igranog filma).

Prix Europa – European Broadcasting Festival nagrađuje najbolje europske televizijske, radijske i online produkcije kako bi ih promovirao u Europi i podržao njihovu distribuciju diljem kontinenta. Most na kraju svijeta ušao je u uži krug za nagradu Prix Europa od ukupno 664 pristigle prijave, a za nagradu se natječe s još 24 filma. Nagrade će biti dodijeljene u Berlinu 24. listopada. 

Most na kraju svijeta nastao je u produkciji Artizana filma i koprodukciji HRT-a, Srbije, BiH i Francuske. Scenarij potpisuje Josip Mlakić, direktor fotografije je Branko Cahun, montažer je Veljko Segarić, a producentica filma je Irena Škorić. Uloge nose Aleksandar Bogdanović, Sanja Radišić, Slaven Knezović, Jelena Perčin, Vlatko Dulić, Nela Kocsis, Slobodan Ćustić, Boro Stjepanović, Đorđe Kukuljica, Rada Mrkšić, Nikša Kušelj, Draško Zidar i drugi. Nakon premijernog prikazivanja na festivalu u Puli 2014. godine, film je imao međunarodnu premijeru na Festivalu svjetskog filma u Montrealu, nakon čega je prikazan na brojnim festivalima u svijetu. Dobitnik je Zlatne nagrade u Houstonu, Nagrade za najbolju kameru u Italiji i posebnog priznanja žirija u Rusiji.

Više informacija o nagradi Prix Europa potražite na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.