Preskoči na glavni sadržaj

Most na kraju svijeta nagrađen u Rusiji

Dugometražni igrani film Most na kraju svijeta redatelja Branka Ištvančića, nastao u produkciji Artizana filma i koprodukciji HRT-a, Srbije, BiH i Francuske, dobio je posebnu nagradu žirija 8. Međunarodnog filmskog festivala East & West koji je održan od 12. do 18. rujna 2015. u Orenburgu u Rusiji.

U glavnom natjecateljskom programu prikazano je deset filmova, a nagradu za Ištvančićev film preuzela je Sandra Tvrtković kao predstavnica Veleposlanstva Republike Hrvatske u Moskvi.

Most na kraju svijeta snimljen je po scenariju književnika Josipa Mlakića, a bavi se nesretnim ljudskim sudbinama iz vremena rata u Hrvatskoj. U ozračju straha, povratka srpskih prognanika u svoje kuće u kojima su u međuvremenu naseljeni Hrvati izbjegli iz Bosne, jedan starac nestaje, a istraga policajca koji je i sam naseljen u srpskoj kući, s vremenom će postati sve osobnija.

Glavnu ulogu odigrao je Aleksandar Bogdanović, a ostale uloge igraju Sanja Radišić, Slaven Knezović, Jelena Perčin, Vlatko Dulić, Nela Kocsis, Slobodan Ćustić, Boro Stjepanović, Đorđe Kukuljica, Rada Mrkšić, Nikša Kušelj, Draško Zidar i drugi. Direktor fotografije bio je Branko Cahun, skladatelj Dalibor Grubačević, montažer Veljko Segarić, scenograf Zvonko Sarić, kostimografkinja Felicita Glavaš, majstorica maske Bianka Žugelj, a producentica filma Irena Škorić.

Više informacija o festivalu možete pronaći na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.