Preskoči na glavni sadržaj

Most na kraju svijeta nagrađen u Italiji

Dugometražni igrani film Most na kraju svijeta redatelja Branka Ištvančića osvojio je Nagradu za najbolji snimateljski rad na upravo završenom 13. izdanju Filmskog festivala u Ischiji.

Kako stoji u obrazloženju festivala, Nagrada Epomeo za najbolju kameru pripala je direktoru fotografije Branku Cahunu "za lijepe slike Hrvatske koja još uvijek u sebi nosi posljedice rata".

Most na kraju svijeta govori o nesretnim ljudskim sudbinama iz vremena rata u Hrvatskoj. U ozračju straha, povratka srpskih prognanika u svoje kuće u kojima su u međuvremenu naseljeni Hrvati izbjegli iz Bosne, jedan starac nestaje, a istraga policajca koji je i sam naseljen u srpskoj kući, s vremenom postaje sve osobnija.

Scenarij potpisuje Josip Mlakić, direktor fotografije je Branko Cahun, montažer Veljko Segarić, a glavne uloge tumače Aleksandar Bogdanović, Sanja Radišić, Boro Stjepanović, Slaven Knezović, Jelena Perčin i mnogi drugi. Produkciju potpisuje Irena Škorić i Artizana film, a film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Ministarstva kulture Republike Srbije i Fondacije za kinematografiju BiH. Film je premijerno prikazan u nacionalnoj konkurenciji 61. Pulskog filmskog festivala te je sudjelovao na nizu međunarodnih filmskih festivala. 

Filmski festival u Ischiji održan je od 27. lipnja do 4. srpnja 2015. na talijanskom otoku Ischia, a više informacija potražite na službenoj stranici manifestacije

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.