Preskoči na glavni sadržaj

Most na kraju svijetaDječaci iz Ulice Marksa i Engelsa na Festivalu novog balkanskog filma BaNeFF

Na Festivalu novog balkanskog filma BaNeFF, koji će se održati od 12. do 16. veljače u Stockholmu, bit će prikazani filmovi Most na kraju svijeta redatelja Branka Ištvančića te manjinska koprodukcija Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa redatelja Nikole Vukčevića.

Most na kraju svijeta nastao je u produkciji Artizana filma i koprodukciji HRT-a, Srbije, BiH i Francuske, a govori o nesretnim ljudskim sudbinama iz vremena rata u Hrvatskoj. U ozračju straha, povratka srpskih prognanika u svoje kuće u kojima su u međuvremenu naseljeni Hrvati izbjegli iz Bosne, jedan starac nestaje, a istraga policajca koji je i sam naseljen u srpskoj kući, s vremenom postaje sve osobnija. Nakon projekcije, publika će moći razgovarati s producenticom filma Irenom Škorić.

Na festivalu će biti prikazan i film Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa redatelja Nikole Vukčevića. Film je nastao u crnogorsko-hrvatsko-srpskoj koprodukciji, a govori o dva brata koji u istom životnom trenutku imaju pred sobom veliki izazov. Jedan od njih morat će prvi put ubiti, a drugi prvi put u životu – ljubiti. Hrvatski koproducent je Embrio Production, a jednu od glavnih uloga igra Goran Bogdan. Nakon projekcije, publika će moći razgovarati s redateljem filma Nikolom Vukčevićem.

Festival novog balkanskog filma BaNeFF posvećen je novijoj filmskoj produkciji zemalja s teritorija Balkana, a ove godine donosi 12 dugometražnih filmova iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Crne Gore. Festival dodjeljuje četiri nagrade: za najbolji film, najbolju žensku ulogu, nagradu publike i posebnu nagradu festivala. 

Osim glavnog programa u Stockholmu, festival putuje i po drugim gradovima diljem Švedske te Norveške (Oslo i Bergen). Više informacija saznajte na službenoj stranici festivala.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.