Preskoči na glavni sadržaj

Moj dida je vanzemaljac na The Pixel Labu

Hrvatski transmedijski projekt namijenjen djeci Moj dida je vanzemaljac (Studio dim) uvršten u selekciju The Pixel Laba. 

Autorica Irena Krčelić i producentica Đina Jakir (Studio dim) na sedmodnevnoj radionici u Potsdamu od 1. do 7. srpnja razvijat će Didu vanzemaljca uz grupno i individualno mentorstvo svjetski priznatih stučnjaka na području cross- i transmedije. Od kolovoza do listopada rad će nastaviti uz online mentorstvo. U listopadu će Didu vanzemaljca predstaviti na godišnjem Power to the Pixel forumu u Londonu, gdje će se natjecati i za novčanu nagradu.

Projekt Moj dida je vanzemaljac polazi od pretpostavke da se u svakoj obitelji nalazi barem jedan član koji nije s ovog planeta. Kroz igrani film publika će doznati kako se jedna prosječna hrvatska obitelj nosi sa svojim djedom izvanzemaljcem, igrajući stolnu društvenu igru sami će moći detektirati svemirca u svom obiteljskom krugu, na djedovom video blogu doznati više o svemircima koji nas okružuju, a uz pomoć pametnih telefona i QR kodova dekodirati tajni vanzemaljski jezik.

Projekt uključuje dugometražni igrani film, video blog, igru za pametne telefone te klasičnu stolnu društvenu igru, a cilj mu je povezivanje generacija unutar obitelji.

The Pixel Lab je četveromjesečni trening usmjeren na razvoj, produkciju i distribuciju cross-medijskog sadržaja u digitalnoj eri koji kombinira teoriju i praksu, a sve pod vodstvom vodećih stručnjaka iz tog područja. Namijenjen je medijskim profesionalcima koji se bave filmom, televizijom, internetom, mobilnom telefonijom, oglašavanjem te igrama – s ciljem oplemenjivanja klasične pripovjedačke forme transmedijskim pristupom ne bi li proširili granice svojih priča i otvorili vrata novoj publici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.