Preskoči na glavni sadržaj

MM centar prikazuje šest filmova s festivala SHNIT

Međunarodni filmski festival SHNIT, sa sjedištem u Bernu, održava se od 5. do 17. listopada i to istovremeno u nekoliko gradova, na 5 kontinenata, spajajući više od 30.000 filmaša i filmofila. Na festivalu će biti prikazano više od 200 kratkih filmova svih žanrova i stilova, a dio programa, Shnit Cinemas Selection, bit će predstavljen i u MM centru u nedjelju, 9. listopada, u 20 sati uz besplatan ulaz, a publika  će imati mogućnost odabrati najbolji film. 

Tako Shnit Cinemas Selection u MM centar donosi šest vrhunskih, višestruko nagrađivanih kratkometražnih filmova. Austrijski film Kada u režiji Tima Ellricha priča je o trojici braće koji pokušavaju zaroniti natrag u svoje djetinjstvo kroz staru obiteljsku fotografiju u kadi. Film je, između ostalih nagrada, dobitnik posebne nagrade žirija na festivalu u Clermont-Ferrandu 2016., a prikazan je na više od 30 festivala diljem svijeta. Bon Voyage, film Marca Raymonda Wilkinsa, dobitnik glavne nagrade žirija na festivalu kratkometražnog filma u Palm Springsu 2016., govori o susretu švicarskih moreplovaca i izbjegličkog broda. Taj će susret označiti dramatični konflikt između nada i snova izbjeglica, i strahova i ideala moreplovaca na odmoru. Trkač José Luisa Montesinosa kroz likove bivšeg radnika i poslodavca govori o drugoj prilici koju svi zaslužujemo. Belgijski film Čudnovata ptica (r. Anouk Fortunir) portret je muškaraca oboljelog od bipolarnog poremećaja naslikan očima njegove jedanaestogodišnje kćeri. Slika se pretvara u gorko-slatku avanturu s dva nekonvencionalna junaka na putu nevinosti i sirovog ponašanja. Film Nolana Cubera Elis donosi priču o mladom ocu koji je prisiljen dijeliti skrbništvo nad svojim kćerima sa svojom bivšom ženom, čiji novi dečko posjeduje dosje s optužbama za seksualno zlostavljanje. Vrlo usamljeni pijetao dobitnik je glavna nagrade na Cine Court Anime Festivalu u Francuskoj, nagrade publike na London International Animation Festival, a prikazan je i na ovogodišnjem Animafestu. Težak je dan za jako usamljenog pijetla. Možda će sutra biti bolji. Tko zna? U svakom slučaju, ne može biti gori. Ili može? Ne samo da je proizvodnja jaja na kocki za jako usamljenog pijetla, u ovom čudnovatom svijetu sve postaje čudnije svakom minutom.

Više informacija o programu potražite ovdje, te na službenim stranicama festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.