Preskoči na glavni sadržaj

Međunarodna premijera dokumentarnog filma Grandpa Guru u službenom programu 50. izdanja festivala u Seattleu

Dugometražni dokumentarni film Grandpa Guru redatelja Silvia Mirošničenka imat će međunarodnu, odnosno sjevernoameričku premijeru u sklopu službenog programa jubilarnog 50. Međunarodnog filmskog festivala u Seattleu, koji se održava od 9. do 19. svibnja. 

"Nakon premijere na ZagrebDoxu, Grandpa Guru nastavlja svoj filmski put i iznimno smo sretni da imamo čast sudjelovati na prestižnom međunarodnom filmskom festivalu u Seattle i prikazati naš film u gradu koji predstavlja simbol alternativne glazbe i slobodne umjetnosti u SAD-u", rekao je producent i scenarist Sanjin Hasanefendić.

Granpa Guru se u Seattleu prikazuje u sklopu tematskog programa Face the Music, posvećenog glazbenim dokumentarcima iz cijelog svijeta, a to će mu biti međunarodna i sjevernoamerička premijera. 

Riječ je o portretnom dokumentarcu koji eklektičnim stilom prikazuje kontinuitet rada benda Kultur Shock, s posebnim naglaskom na zanimljiv život, glazbu i umjetnost njihova pjevača i frontmena Srđana Gine Jevđevića.

Film prati Ginino duhovno putovanje u potrazi za vlastitim identitetom i mjestom u svijetu, nakon izlaska iz sarajevskog ratnog okruženja i dolaska u Seattle, gdje je upoznao Krista Novoselica iz grupe Nirvana i Jellu Biafru iz benda Dead Kennedys koji ga potiču da se nastavi baviti glazbom.

Priče je to o transformacijama jedne osobe u teškim vremenima, bijegu na kraj svijeta i demonu koji ga prati.

Redatelj i scenarist filma je Silvio Mirošničenko, a producent i scenarist je Sanjin Hasanefendić. Film je realiziran u produkciji Udruge za razvoj kulture Točka kulture te u koprodukciji sarajevskog Udruženja SCENA, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Osnovan 1976. godine, Međunarodni festival u Seattleu spada među deset najcjenjenijih sjevernoameričkih filmskih festivala na kojem se godišnje prikaže preko tristotinjak naslova. Više detalja o ovogodišnjem izdanju pronađite na službenoj stranici festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.