Preskoči na glavni sadržaj

Započelo snimanje dugometražnog dokumentarnog filma Grandpa Guru u SAD-u

Nakon snimanja u Zagrebu, Puli, Rijeci i Sarajevu, u srijedu 2. studenog, 2022. započelo je snimanje dugometražnog dokumentarnog filma Grandpa Guru scenarista i producenta Sanjina Hasanefendića te scenarista i redatelja Silvija Mirošničenka - u čak pet gradova u Sjedinjenim Američkim Državama: Seattleu, New Yorku, Philadephiji, San Francsicu i Los Angelesu.

Phil Alden Robinson, redatelj filma Polje snova (Field of Dreams) s Kevinom Costnerom u glavnoj ulozi, Jello Biafra (Dead Kennedys), Krist Novoselic (Nirvana), Billy Gould (Faith No More), Joan Baez, Jack Endino (glazbeni producent), Wilson Milam, kazališni redatelj nominiran za Tony Award, Robin Lynn Smith (kazališna redateljica) samo su neka od svjetski poznatih umjetničkih imena koji sudjeluju u snimanju portretnog dokumentarca Grandpa Guru u produkciji Sanjina Hasanefendića, Udruge za razvoj kulture Točka kulture iz Zagreba i manjinskoj koprodukciji s BiH (produkcija SCENA, koproducentice Amire Kudumović).

Grandpa Guru eklektičnim ritmom prikazuje duhovno putovanje jednog izuzetnog i osebujnog glazbenika - Srđana Gine Jevđevića (bend Kultur Shock) - koji se u dalekoj Americi proslavio svojim jedinstvenim glazbenim stilom.

Ginu je životni put iz zaraćenog Sarajeva doveo u Seattle, gdje je postao aktivnim sudionikom samog kraja povijesno značajne grunge glazbene scene s Kristom Novoselicem, kao i Jello Biafra, koji ga potiču da osnuje svoj Balkan music punk sastav Kultur Shock.

Kultur Shock je u vrlo kratkom vremenu uspio zauzeti visoku glazbenu poziciju u svijetu i regiji svojim osebujnim prepoznatljivim stilom sastavljenim od miksa glazbenih  žanrova kao što su rock, metal, punk i balkanski folk dok iza instrumenata stoje Bosanac, Hrvat, Bugarin, Amerikanka i Japanac.

Grandpa Guru razvijen je na prestižnoj međunarodnoj radionici dokumentarnog filma EURODOC, a podržan je za razvoj projekta i proizvodnju od strane Hrvatskog audiovizualnog centra, Fondacije za kinematografiju Sarajevo i Ministarstva kulture Kantona Sarajevo u Bosni i Hercegovini.

Naslovne fotografije: snimanje filma Grandpa Guru

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.