Preskoči na glavni sadržaj

Manjinska koprodukcija Ustrajnost nagrađena na Eurimages Lab Projectu

Hrvatska manjinska koprodukcija Ustrajnost, debitantski dugometražni igrani film redatelja Mihe Knifica, osvojio je nagradu u iznosu od 50.000 eura na Eurimages Lab Projectu održanom u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima.

"Ovaj nas je poetski film koji podsjeća na osnovne uvjete čovječanstva zaista dirnuo. Film Ustrajnost ovu je financijsku potporu dobio zbog vizualne upečatljivosti i putovanja kroz tajne, sjećanja i maštu svih nas", navodi se u objašnjenju međunarodnog žirija u sastavu: Karin Schockweiler (Filmski fond Velikog vojvodstva Luksemburg), Kim Yutani (Sundance Film Festival) i Meinolf Zurhorst (ARTE).

Manjinska koprodukcija, dugometražni igrani film Ustrajnost, nastaje kao slovensko-hrvatsko-talijansko-srpska koprodukcija. Uz režiju, Miha Knific potpisuje i scenarij, producent je Siniša Juričić, snimatelj Aljoša Korenčan, dok je Luka Zima zadužen za glazbu. Film je podržan i od strane HAVC-a, a riječ je o drami nadahnutoj istinitim događajima.

Nakon Karlovih Vara Eurimages Lab Project u istoj će se formi održati u kolovozu tijekom Međunarodnog filmskog festivala u Norveškoj, a nakon toga i u sklopu filmskog festivala u Solunu (Grčka) i Les Arcsu (Francuska). Ostali detalji dostupni su na ovoj poveznici

Naslovna fotografija: dodjela nagrada; scena iz filma Ustrajnost

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.