Preskoči na glavni sadržaj

Manivald u natjecateljskom programu 40. Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu

Nakon što je primljen u konkurenciju Sundancea, Manivald će biti prikazan u programu još jednog prestižnog festivala. Riječ je o festivalu kratkometražnog filma u francuskom gradu Clermont-Ferrandu, koji će se održati od 2. do 10. veljače 2018. godine. 

Animirani film Manivald redateljice Chintis Lundgren nastao je u koprodukciji Kanade, Hrvatske i Estonije. Hrvatski koproducent je Draško Ivezić (Adriatic Animation) koji uz Chintis Lundgren potpisuje i scenarij. Manivald je neiskusan lisac koji živi pod budnim okom svoje zaštitnički nastrojene majke. Iznenadni kvar perilice za rublje, i to baš na Manivaldov 33. rođendan, u njihov će život uvesti neobičnog majstora, seksi mladog vuka Toomasa. Susret ubrzo preraste u ljubavni trokut i stvari izmaknu kontroli. Manivald je do sada prikazan i nagrađen na brojnim filmskim festivalima diljem svijeta, a na ovogodišnjem Animafestu proglašen je najboljim filmom u Natjecanju hrvatskog filma.

'Jako sam počašćena i sretna što je Manivald u selekciji kratkih filmova na festivalu u Clermont-Ferrandu. Nakon vijesti o Sundanceu ovo mi je najdraža vijest, s obzirom da moji prethodni filmovi nikada do sada nisu selektirani na ovom prestižnom festivalu. Ova vijest daje mi veliki poticaj da nastavim raditi na razvoju animirane TV komedije za odrasle za koju smo dobili sredstva od Hrvatskog audiovizualnog centra. Moja je želja da Manivald dođe do što više publike, a s ovim festivalom šanse za to su nam se značajno povećale', izjavila je Chintis Lundgren, redateljica, ko-scenaristica i dizajnerica Manivalda

'Izuzetna nam je čast biti na velikom Clermont-Ferrandu. Uspjesi koje film Manivald niže za nas je potvrda da se veliki rad isplatio. Rad na dva kontinenta s timovima u Estoniji, Hrvatskoj i napose Kanadi gdje smo s Jelenom Popović prošli ovih 13 minuta iz svih mogućih uglova naučio nas je da kratki film zaslužuje koncentraciju i predanost kao i kod dugomentražnog filma. Nadam se da će ovo otvoriti vrata za animiranu seriju Manivald i Apsint Zečevi koju sada pripremamo, također uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra. Ta animirana komedija za odrasle bi morala naći jednog dana mjesto na Hrvatskoj radioteleviziji s obzirom da se takav sadržaj sviđa publici', dodao je Draško Ivezić, producent, ko-scenarista i glas Toomasa. 

40. Međunarodni festival kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu održat će se od 2. do 10. veljače 2018. godine. Festival se sastoji od tri natjecateljska programa (međunarodni, nacionalni i Lab), a svake godine nudi i bogat popratni program. 

Više o festivalu pogledajte na njihovoj službenoj internetskoj stranici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.