Preskoči na glavni sadržaj

Mala filmska forma - nova besplatna radionica Kinokluba Zagreb

Glavni cilj nove radionice Kinokluba Zagreb, koja počinje 19. veljače, je da polaznici uz mentorsku pomoć naprave svatko svoj autorski film. Radionica se bazira na razradi pojedinačnih ideja i njihovoj realizaciji, rod i žanr filmova su slobodan izbor, dok pridjev ‘mala’ iz naslova sugerira da se rade kratki forme. Novost je i jednotjedni Tečaj montaže u Final Cutu ili Premieru. Tim dodatnim tečajem polaznici će imat prilike usvojiti znanje za samostalno montiranje svojih filmova.

Radionica je besplatna, a preporuka je da polaznici završe ili da su završili početničku radionicu, točnije, Filmsku školu u Kinoklubu Zagreb. Na radionicu se primaju i svi zainteresirani koji nisu članovi Kinokluba, a koji barataju osnovnim znanjem o filmu. U sklopu radionice će se gledati i analizirati razni primjeri filmova, kako bi se olakšalo razumijevanje filma i njegova izrada. Produkcijski uvjeti su osigurani od strane Kinokluba Zagreb. 

Svi potencijalni polaznici se prijavljuju dolaskom na uvodno predavanje koje će se održati u četvrtak 19. veljače u 20 sati u projekcijskoj dvorani Kinokluba Zagreb. Mentori radionice su Vedran Šuvar i Tomislav Šoban.

Radionica će se održavati najmanje jednom tjedno po dva sata, dok će se termini odrediti s mentorom, nakon što se organiziraju grupe od po sedam polaznika. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.