Preskoči na glavni sadržaj

Ljubavni život domobrana Pave Marinkovića nagrađen na festivalu u Houstonu

Film scenarista i redatelja Pave Marinkovića Ljubavni život domobrana, nastao u produkciji Alka Filma i HRT-a, nagrađen je Posebnom nagradom žirija na 43. međunarodnom filmskom festivalu Worldfestu u Houstonu (9. - 18. travnja 2010.), jednom od tri najstarija američka festivala nezavisnog filma.

Ova humoristična drama o mladom novinaru i piscu čiji se život počinje mijenjati nakon što u fitness centru upozna mladu maserku premijerno je prikazana na prošlogodišnjem 56. festivalu igranog filma u Puli na kojem je osvojila tri Zlatne Arene. Nagrada na festivalu u Houstonu ujedno je i prva međunarodna nagrada.

Sinoć je film premijerno prikazan u Zagrebu u Movieplexu Centra Kaptol, a u kino distribuciju po Hrvatskoj kreće od ovog četvrtka, 22. travnja 2010.

Glavne uloge u filmu tumače Nenad Cvetko, Dijana Vidušin, Siniša Popović, Jan Budar, Filip Šovagović, Zoran Čubrilo i dr. Direktor fotografije je Vedran Šamanović, kostimografkinja Branka Tkalčec, glazbu potpisuje Hrvoje Crnić Boxer, a producent filma je Jozo Patljak.

 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.