Preskoči na glavni sadržaj

Lijepo mi je s tobom, znaš stiže u kina 

Zagrebačka premijera debitantskog filma Eve Kraljević zakazana je za subotu 21. ožujka u 18 sati u kinu Europa, a istoga dana u 13 sati film će biti prikazan i u riječkom Art-kinu. Kao datum početka kinopremijere odabran je onaj koji se obilježava kao Međunarodni dan sindroma Down kako bi se i time doprinjelo osvještavanju prava osoba s posebnim potrebama. 

Premijerno prikazan na festivalu ZagrebDox 2015. gdje je osvojio Nagradu publike, Lijepo mi je s tobom, znaš, snimljen u produkciji Hulahopa, dirljiv je i duhovit  portret odnosa redateljice i njezine sestre Mije, rođene s Downovim sindromom. Spomenuti film nastajao je u periodu od deset godina, a redateljica u njemu kamerom bilježi svoja druženja sa sestrom. Pokušava razumjeti njihov odnos, a u tom pokušaju nastaje portret dviju sestara, ispunjen radošću, strahom i željom da se nadiđe malograđanski ukus koji postavlja granice sestrinske ljubavi. Režiju, scenarij i kameru potpisuje Eva Kraljević, montažu Hrvoslava Brkušić, a glazbu Miro Manojlović i Erol Zejnilović. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, nastao je u produkciji Hulahopa, a producentice su Dana Budisavljević i Miljenka Čogelja.

Zagrebačka premijera zakazana je za subotu 21. ožujka u 18 sati u kinu Europa, a istoga dana u 13 sati film će biti prikazan i u riječkom Art-kinu. 

Raspored projekcija u prvom tjednu prikazivanja

 Zagreb – Kino Europa  

21.3. Velika dvorana – 18 sati
22.3. Velika dvorana – 20 sati
23.3. Dvorana Muller – 18 sati
24.3. Velika dvorana – 18.15 sati
25.3. Dvorana Muller – 20 sati 
*
(film će se prikazivati do 11. travnja - raspored projekcija pratite ovdje

 Rijeka – Art-kino  

21.3. u 13 sati / od ponedjeljka 23. do petka 27.3. svaki dan u 18 sati 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.