Preskoči na glavni sadržaj

Kuća drugih dobila Nagradu Satellite za najbolji debitantski film

Hrvatska manjinska koprodukcija Kuća drugih gruzijske redateljice Rusudan Glurjidze primila je Nagradu Satellite za najbolji debitantski igrani film. Nagradu dodjeljuje Međunarodna novinarska akademija (International Press Academy). 

Dugometražni naslov Kuća drugih primio je Nagradu Satellite za najbolji debitantski igrani film. Nagrade od 1996. godine dodjeljuje Međunarodna novinarska akademija (International Press Academy - IPA), globalno udruženje novinara specijaliziranih za kulturu i zabavu, a ovogodišnja dodjela održana je 18. veljače u Los Angelesu. Nagrade promiču umjetničku izvrsnost u području filma, televizije i novih medija uz naglasak na nadolazeće, međunarodne ili nezavisne autore, alternativnu kulturu i multimediju.

Kuća drugih nastala je u koprodukciji Gruzije, Rusije, Španjolske i Hrvatske. Hrvatski koproducent je Dario Domitrović iz Embrio Productiona koji je uz to zajedno s Dušanom Maksimovskim bio zadužen i za oblikovanje zvuka. Režiju potpisuje Rusudan Glurjidze, a film govori o dvije obitelji koje su preživjele kratak ali razoran građanski rat u Gruziji.

Film je do sada osvojio nagrade na međunarodnim filmskim festivalima u Karlovyim Varyima, Bergenu, Tbilisiju i na Međunarodnom filmskom festivalu Eurasia, bio je i gruzijski kandidat za Oscara, a direktor fotografije Gorka Gómez Andreu nedavno je osvojio priznanje 'Spotlight' (za 'dugometražni igrani film prikazan na filmskim festivalima te međunarodno ili u ograničenoj kinodistribuciji') prestižnog Društva američkih snimatelja.

Više o nagradi možete saznati na službenoj stranici IPA-a.

Naslovne fotografije: kadrovi iz filma Kuća drugih

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.