Preskoči na glavni sadržaj

Krugovi osvojili glavnu nagradu na Filmskom festivalu Golden Apricot

Višestruko nagrađivani film Srdana Golubovića Krugovi, koji će svoju hrvatsku premijeru imati 25. srpnja na Festivalu igranog filma u Puli, osvojio je glavnu nagradu Zlatna marelica na 10. izdanju Međunarodnog filmskog festivala Golden Apricot u glavnom gradu Armenije - Yerevanu.

Krugovi su srpsko-njemačko-francusko-slovensko-hrvatska koprodukcija s Propeler Filmom kao hrvatskim koproducentom, koji govori o herojskom djelu i njegovim posljedicama. Film prati tri paralelne priče koje se odvijaju u Beogradu, Njemačkoj i Trebinju odnosno likove koji kao svjedoci događaja iz prošlosti donose odluke koje će im promijeniti živote. Krugovima je ovo deveta osvojena nagrada, a uskoro će biti prikazan i na Festivalu igranog filma u Puli u programu manjinskih koprodukcija.

Filmski festival Golden Apricot Yerevan posvećen je temi križanja kultura i civilizacija. Njegovo deseto izdanje trajalo je od 7. do 14. srpnja i ugostilo 200 filmova od kojih je njih 90 prikazano u četiri natjecateljska programa. Uz Krugove, koji su osvojili glavnu nagradu u međunarodnoj igranoj konkurenciji, nagradu Srebrna marelica osvojio je iranski Parviz Majida Barzegara, dok je Posebnu nagradu žirija dobio tursko-francusko-njemački film Araf – negdje između. Više informacija o nagrađenim filmovima i o programu potražite na službenoj stranici festivala.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.