Preskoči na glavni sadržaj

Krugovi i Halimin put nagrađeni na portugalskom festivalu Festroia

Na filmskom festivalu Festroia u Portugalu Alma Prica i Olga Pakalović podijelile su nagradu za najbolju žensku ulogu u filmu Halimin put, dok je hrvatska manjinska koprodukcija Krugovi donijela nagrade redatelju Srdanu Goluboviću i direktoru fotografije Aleksandru Iliću.

Na nedavno završenom 29. izdanju Međunarodnog filmskog festivala Festroia u protugalskom gradu Setúbalu nagrade su osvojila dva hrvatska filma. Halimin put redatelja Arsena Antona Ostojića donio je nagrade glumicama Almi Prici i Olgi Pakalović, dok je srpsko-francusko-hrvatska koprodukcija Krugovi osvojila nagradu Srebrni delfin za najbolju režiju (Srdan Golubović) i fotografiju (Aleksandar Ilić).

U oba slučaja radi se o filmovima koji su već ostvarili zapažene uspjehe na međunarodnim filmskim festivalima. Krugovi su dosad osvojili sedam nagrada: prikazani su i nagrađeni na Sundanceu i u Berlinu, a nakon Wiesbadena, Barija i Sofije uskoro će biti prikazani i na festivalu u Valenciji, gdje će sudjelovati u natjecanju čiji nagradni fond za pomoć distribuciji iznosi 30.000 eura.

Halimin put dosad je osvojio nagrade na festivalima u Cottbusu, Talinu, SEEfestu, Tetouanu i još nekoliko drugih, a uskoro će se prikazati u natjecateljskom programu 19. Festivala mediteranskog filma koji se održava u Rimu.

Međunarodni filmski festival Festroia održavao se od 7. do 16. lipnja, a popis svih nagrađenih filmova potražite na ovoj poveznici. Spomenimo i to da su na ovogodišnjem festivalu prikazana još dva dugometražna hrvatska filma: Sonja i bik prikazan je u programu ljubavnih filmova, a Košnice u programu Shorts from Schools.

Naslovne fotografije: Krugovi; Halimin put

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.