Preskoči na glavni sadržaj

Kratkometražni film Osma zapovijed Darija Lonjaka na festivalima diljem Europe

Kratkometražni igrani film Osma zapovijed redatelja Darija Lonjaka osvojio je nagradu za najbolji film strave na Filmskom festivalu u Stockholmu, a ovih se tjedana prikazuje i na festivalima u Švicarskoj, Sloveniji i Srbiji.  

Filmski festival u Stockholmu (Stockhlom City Film Festival) proglasio je film Osma zapovijed najboljim horor naslovom festivala. Prije toga, film se prikazivao u konkurenciji 18. izdanja Festivala fantastičnog filma i vina u slovenskom Ljutomeru, koji se odvijao od 9. do 16. lipnja te 5. izdanja Ouchy Film Awards, koji se u švicarskom Lausanneu održavao od 14. do 16. lipnja. Osma zapovijed prikazat će se i u Srbiji i to na Bašta Film Festivalu koji u Bajinoj Bašti traje od 30. lipnja do 3. srpnja. 

Osma zapovijed je žanrovski arthouse film inspiriran estetikom suvremenog korejskog i japanskog filma, a priča o problematičnom mladiću koji otima voditeljicu vremenske prognoze. Nakon otmice, na površinu isplivaju duboke obiteljske traume.

Producent i scenarist Osme zapovijedi je, zajedno s Darijom Lonjakom, Velimir Grgić. U glavnim ulogama su Mladen Sovilj, Lucija Šerbedžija i Mijo Jurišić. Film je producirala Pulsar Produkcija. Snimatelj je Frane Pamić, montažer Ivor Šonje, glazbu potpisuje Bojan Petković, scenografkinja je Eva Milković, a majstor tona Hrvoje Podobnik.

Film je nastao uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i HRT-a.

Podsjetimo, dugometražni prvijenac redatelja Darija Lonjaka, za koji također potpisuje i scenarij, uz Velimira Grgića i Ivu Balenovića - Divljaci, trenutno se prikazuje u kinima diljem Hrvatske

Naslovne fotografije: scene iz filma Osma zapovijed

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.