Preskoči na glavni sadržaj

Komedija Nosila je rubac črleni od 22. rujna u hrvatskim kinima

Komedija redatelja Gorana Dukića i scenaristice Sandre Antolić Nosila je rubac črleni osvojila je ljetos nagradu publike za najbolji film na Pulskom filmskom festivalu, a pred publiku diljem Hrvatske dolazi od 22. rujna. 

Komedija Nosila je rubac črleni snimljena je u Hrvatskom zagorju i prvi je dugometražni igrani film na kajkavskom nakon pola stoljeća.

U duhovitom i zabavnom, vizualno atraktivnom filmu kao glavni protagonisti pojavljuju se sveznajući Isus Krist, prefrigana kuma Anka i brbljava svinja Beba, a veseloj atmosferi pridonosi glazba Cinkuša i Marka Firsta te songovi koje je napisala scenaristica Sandra Antolić. Radnja filma smještena je u pitomo Hrvatsko zagorje devedesetih, a od oružja su prisutni tek lovačka puška i plastični pištolj. Sitnim vezom slatko-gorkih zapleta dominiraju drama prve svinjske ljubavi u trenutku zračne uzbune te kvar frizerske haube na pola frizure. 

U glavnim ulogama su Nataša Dorčić kao kuma Anka i Tesa Litvan kao Ančica te svinja Beba, a glume još i Areta Ćurković, Dora Polić, Sunčana Zelenika, Jadranka Đokić, Pjer Meničanin, Ljubo Zečević, Krešimir Mikić, Ljubomir, Ljubomir i Jan Kerekeš te drugi. Goran Navojec posudio je glas prascu Rokiju, dok je Janko Popović Volarić u ulozi naratora Isusa Krista.

Film započinje igrati u kinima diljem Hrvatske 22. rujna, a svečane projekcije uz gostovanje filmske ekipe održat će se u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema 20. rujna, zagorska premijera u Kinu Toplice u Krapinskim Toplicama 22. rujna, potom u Kinu Krapina 24. rujna te u čakovečkom kinu 29. rujna

Producentica filma je Nina Petrović (Švenk d.o.o), a film je nastao u koprodukciji s Antitalentom iz Hrvatske i Vertigo Visual iz Sjeverne Makedonije. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Makedonske filmske agencije, Hrvatske radiotelevizije i Programa Kreativna Europa Potprogram MEDIA.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.