Preskoči na glavni sadržaj

Kokoška osvojila nagradu na Cinemedu

Film Kokoška redateljice i scenaristice Une Gunjak osvojio je nagradu za najbolji kratkometražni film na Međunarodnom festivalu mediteranskog filma u Montpellieru - Cinemed.

Kokoški je ovo dvanaesta festivalska nagrada. Film o djevojčici kojoj otac u okupirano Sarajevo kao rođendanski poklon šalje kokoš nastao je u njemačko-hrvatskoj koprodukciji. Režiju i scenarij potpisuje Una Gunjak, direktor fotografije je Matthias Pilz, montažerka je Anja Siemens, a skladatelj je Bernd Schurer. Producentica je Jelena Goldbach iz njemačke producentske kuće Zak Film Productions, a hrvatski koproducent je Siniša Juričić iz Nukleus filma. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i grada Zagreba.

Cinemed je jedan od najvažnijih europskih festivala za selekciju filmova iz mediteranskih zemalja, a cilj mu je prikazati i promovirati igrane, dokumentarne i eksperimentalne filmove autora iz mediteranskih zemalja, od Portugala do Crnog mora. 

Više informacija saznajte na službenoj stranici festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.