Preskoči na glavni sadržaj

Kokoška nagrađena na 6. Kinookus food film festivalu

Ceremonijom zatvaranja, uz kušanje vina obiteljskih vinarija iz Ponikava, u otvorenom kinu u tvrđavi Arcimon u Stonu u nedjelju je završeno šesto izdanje Kinookus food film festivala koje je ove godine bilo posvećeno duhovnoj dimenziji hrane. 

Na festivalu je prikazano više od četrdeset dokumentarnih i igranih filmova iz cijelog svijeta, a nagradu Velika kamenica za najbolji dugometražni film osvojio je dokumentarac Smokings talijanskog redatelja Michelea Fornasera, dok je Malu kamenicu za najbolji kratkometražni film osvojila Kokoška redateljice Une Gunjak.

Šesto izdanje Kinookus food film festivala održalo se od 3. do 6. rujna u Stonu. Na šestoj ediciji uspješno je lansirana nova sekcija 'Što na platnu, to na pjatu' te postavljena izložba 'Kruh vrh pogače' zahvaljujući kojoj je festival ostvario suradnju s Jadrankom Ničetić i dr. sc. Ivanom Oraić Rabušić s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Na festivalu su gostovali i chefovi JP McMahon, Xavier Hamon i Richard Gruica te pekar Julien Floch, dok su sekcije Kinopokus i Kinolokus donijele rekordno bogati program. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.