Preskoči na glavni sadržaj

Kokoška na Sundance Film Festivalu!

Film u njemačko-hrvatskoj koprodukciji, Kokoška redateljice Une Gunjak, uvrštena je u međunarodnu konkurenciju kratkometražnih filmova prestižnog Sundance Film Festivala, jedne od najznačajnijih smotri nezavisnog filma u SAD-u koju je 1984. godine osnovao Robert Redford.

Sundance Film Festival održava se od 22. siječnja do 1. veljače u Park Cityju u saveznoj američkoj državi Utah. Ove je godine na festival prijavljeno 8. 061 kratkometražnih filmova, a izabrano je njih 60 u kategorijama igranog, dokumentarnog i animiranog kratkometražnog filma.

Radnja Kokoške smještena je u opkoljeno Sarajevo 1993. godine, a govori o šestogodišnjoj djevojčici Selmi kojoj otac kao rođendanski poklon šalje kokoš. Režiju i scenarij potpisuje Una Gunjak, direktor fotografije je Matthias Pilz, montažerka je Anja Siemens, a skladatelj je Bernd Schurer. Uloge u filmu odigrali su Mirela Lambić, Esma Alić, Iman Alibalić i Mario Knezović. Producentica je Jelena Goldbach iz njemačke producentske kuće Zak Film Productions, a hrvatski koproducent je Siniša Juričić iz Nukleus filma. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i grada Zagreba.

Kokoška je dosad osvojila 21 festivalsku nagradu, a nominirana je i za 27. Europsku filmsku nagradu u kategoriji za najbolji kratkometražni film, koja se 13. prosinca dodjeljuje u Rigi.

Na Sundanceu će ove godine biti prikazano 118 dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova iz 29 zemalja svijeta, izabranih među čak 12. 166 pristiglih prijava. Više detalja saznajte na službenoj stranici festivala.

Fotografije filma u visokoj rezoluciji preuzmite ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.