Preskoči na glavni sadržaj

Takva su pravila, Kokoška i Zvizdan na Festivalu europskog filma Les Arcs

Na šestom izdanju Festivala europskog filma Les Arcs, koji se održava od 13. do 20. prosinca u francuskim Alpama, u službenom će natjecateljskom programu biti prikazan film Takva su pravila redatelja Ognjena Sviličića te Kokoška redateljice Une Gunjak, dok će u industrijskom programu biti predstavljen Zvizdan, novi film Dalibora Matanića. 

Takva su pravila se natječe za nagradu Crystal Arrow s još 11 filmova, među kojima su i nova ostvarenja Susanne Bier i Petera Stricklanda. Film je dosad osvojio sedam nagrada (Međunarodni filmski festival u Veneciji  – natjecateljski program Horizonti, Filmski Festival u Varšavi, Festival istočnoeuropskog filma u Cottbusu, Međunarodni filmski festival u Stockholmu, Međunarodni filmski festival u Minsku). 

Kokoška je kratkometražni igrani film redateljice Une Gunjak, nastao u njemačko-hrvatskoj koprodukciji. Film je dosad skupio 21 festivalsku nagradu - na upravo završenom Međunarodnom filmskom festivalu u Bosporu osvojio je nagrade za najbolji međunarodni kratkometražni film i najbolji scenarij, dok je glumica Iman Alibalić osvojila nagradu za najbolje dječje glumačko ostvarenje. Kokoška je nominirana i za 27. Europsku filmsku nagradu u kategoriji za najbolji kratkometražni film, koja će biti dodijeljena 13. prosinca u Rigi. 

U industrijskom dijelu festivala će u programu „Work in progress” biti predstavljen novi film Dalibora Matanića Zvizdan, koji prati tri ljubavne priče od kojih je svaka zapravo priča o zabranjenoj ljubavi. Film je nedavno dobio i potporu Eurimagesa. 

Festival europskog filma Les Arcs je obimom filmskog i industrijskog programa trenutno jedno od najvažnijih mjesta za promociju europskih kinematografija i umrežavanje europskih filmaša. Više informacija potražite na službenoj stranici festivala

Naslovne fotografije: Takva su pravila; Kokoška; Zvizdan

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.