Preskoči na glavni sadržaj

Kino mreža dobila vizualni identitet

Autori vizualnog identiteta Kino mreže su Anamarija Kvesić i Frane Stančić, a njihov je rad odabran među 45 prijava pristiglih iz cijele Hrvatske. Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača, Kino mreža, Udruga je koja djeluje na području audiovizualne i medijske kulture i radi na promicanju audiovizualne industrije s naglaskom na kinoprikazivačku djelatnost. Udrugu su osnovala 24 nezavisna kinoprikazivača iz 27 hrvatskih gradova.

Odluku o najboljem i najprikladnijem radu donio je Upravni odbor Mreže. 'S obzirom na to da smo imali dileme između pet radova koji su bili jako dobri konzultirali smo i ljude iz dizajnerske struke da nam malo pomognu i daju svoj osvrt. Kriterij je bio jednostavnost, prilagodljivost i upečatljivost rješenja te naravno snažna veza s našom svrhom, ciljevima i planom aktivnosti i to su nam bili najvažniji kriteriji kod donošenja odluke' izjavio je Hrvoje Laurenta, predsjednik Kino mreže. 

Vizualni identitet koristiti će se, dodaje Laurenta, u svim promo materijalima vezanima uz Mrežu, a svi njeni članovi zamoljeni su da postave logotip na svoje stranice i promo materijale koje će izrađivati. U izradi je i web stranica koja će, uz Facebook, biti najvažnije sredstvo informiranja javnosti i članova o planovima, idejama i aktivnostima Mreže. 

Mladi dizajneri koji stoje iza vizualnog identiteta, za koji su osvojili i novčani iznos od 5.000,00 kuna netto, su Anamarija Kvesić i Frane Stančić. Anamarija Kvesić rođena je 1990. godine u Slavonskom Brodu. Apsolventica je anglistike i portugalskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bavi se prevođenjem za audiovizualne medije i jedna je od prevoditeljica Laube - Kuće za ljude i umjetnost. Voli suvremenu umjetnost i dizajn. 

Frane Stančić rođen je 1988. godine u Rijeci. Student je Diplomskog studija arhitekture i urbanizma na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Radio je u inozemstvu, ali onda ipak odlučio da želi diplomirati i vratio se doma. Voli grafički dizajn, makete i fotografiju. 

Ostala vizualna rješenja Kino mreže dostupna su na ovoj poveznici

Naslovne fotografije: vizuali Kino mreže; autori vizualnog identiteta Anamarija Kvesić i Frane Stančić

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.