Preskoči na glavni sadržaj

Kino Katarina na simpoziju Cinema of Commoning u Berlinu

Kino Katarina predstavit će se na međunarodnom simpoziju Cinema of Commoning koji se od 24. do 26. lipnja održava u Berlinu. Simpozij organizira berlinski bi’bak u suradnji s raznim međunarodnim partnerima.

Trodnevni simpozij okupiti će partnerske inicijative, profesionalce/ke iz polja filma te kinofile s ciljem daljnjeg razvijanja koncepata i strategija održivih prostora posvećenih filmskoj kulturi. Cinema of Commoning zagovara kino kao transnacionalni prostor za umjetničku i društvenu praksu, mjesto javnog diskursa te kao agenta kulturnog pamćenja i nasljeđa, kao mjesta očuvanja i distribucije rijetko dostupnih filmskih i video formata.

Projekt Kino Katarina prvog dana simpozija predstavit će inicijatorica Marta Baradić sudjelovanjem na panelu naziva “Revitalizing Cinemas: Urban Heritage and the Cinema Space”, uz kolege/ice iz Čilea, Turske, Rumunjske i Njemačke.

Prvi dan kino konferencije Cinema of Commoning prvenstveno je posvećen pitanju: Kako bi trebala izgledati kino arhitektura – i iznutra i izvana – kako bi se odgovorilo na izazove suradničke produkcije, rasprave i percepcije prostora? Koji su arhitektonski i urbanistički preduvjeti za kino prostor koji omogućuje otvoren odnos s gradom, kvartom i njegovom publikom? Kako bi trebala izgledati zgrada kina orijentirana na opće dobro i čemu bi trebala težiti?

Simpozij organizira neprofitna berlinska organizacija bi’bak, nastala 2014. s ciljem istraživanja različitih disciplina u umjetnosti, akademici i razvoju zajednice, uključujući filmske projekcije, izložbe, radionice kao i glazbene i kulinarske događaje. 

Više o simpoziju možete pronaći na ovoj poveznici

Kino Katarina je program filmskih večeri na otvorenom koji se održava tijekom ljetnih mjeseci na obalama Pulskog zaljeva. Pokrenut je kao gerilsko pop-up kino 2016. godine te se tada i naredne, 2017. godine održavao na otoku Sv. Katarina u Pulskom zaljevu, po kojem projekt i nosi ime. Rad Kina Katarina podržava i Hrvatski audiovizualni centar. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.