Preskoči na glavni sadržaj

Kenjac nagrađen na festivalu u Bergamu

Kenjac, film Antonija Nuića osvojio je nagradu Bronze Rosa Camuna na talijanskom filmskom festivalu - Bergamo Film Meeting.

Ova nagrada pokazala je još jednom kako talijanska publika voli rad redatelja Nuića, dobitnika Zlatne arene za režiju na 53. festivalu igranog filma u Puli, jer je njegov prvijenac Sve džaba dobitnik iste nagrade na tom festivalu.


S nagradom na festivalu u Bergamu, film Kenjac nastavlja obilaziti filmske festivale. Ovih je dana prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji u natjecateljskom programu, nakon čega ga očekuje još niz festivala a među značajnijima su svakako goEast – festivalu srednjeuropskog i istočnoeuropskog filma u Wiesbadenu te Međunarodni filmski festival u Seattleu.

Kenjac će biti prikazan i u službenom programu finskog festivala Espoo Ciné i na Međunarodnom filmskom festivalu u Singapuru. Nakon nacionalne premijere na Festivalu igranog filma u Puli te Međunarodnih filmskih festivala u Sarajevu, Rotterdamu i Goteborgu, film i dalje nastavlja zanimljiv i bogat festivalski život.

Film je nastao u produkciji Propeler filma, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audioviuzalnog centra.


 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.