Preskoči na glavni sadržaj

Kaubojima posebno priznanje na SEEfestu 

Debitantski dugometražni film Kauboji, u režiji Tomislava Mršića, na nedavno završenom jubilarnom SEEfestu (South East European Film Festival) koji se održavao u Los Angelesu osvojio je posebno priznanje žirija. 

Tako je, uz pobjednika festivala u kategoriji cjelovečernjeg filma (Japanski pas, Rumunjska) festivalski žiri odabrao i Kauboje kojima je dodijelio posebno priznanje pod imenom special jury mention u kategoriji feature film.

Film je nastao kao adaptacija istoimenog teksta Saše Anočića, a glavne uloge odigrali su glumci iz predstave Saša Anočić, Živko Anočić, Hrvoje Barišić, Kruno Klabučar, Ivana Rushaidat, Rakan Rushaidat, Radovan Ruždjak i Matija Antolić. Direktor fotografije je Predrag Dubravčić, montažer Hrvoje Mršić, scenografkinja Tanja Lacko, kostimografkinja Željka Franulović, za oblikovanje zvuka bio je zadužen Zoran Maksimović, a autori glazbe su Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović. Radnja Kauboja prati kazališnog redatelja koji se nakon godina izbivanja vraća u svoj rodni grad kako bi u lokalnom domu kulture napravio predstavu s trupom od sedmoro neprofesionalnih glumaca. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. 

U selekciji dugometražnih filmova, uz Kauboje, prikazalo se još sedam filmova iz Austrije, Slovenije, Rumunjske, Azerbajđana, Bugarske, Italije i Georgie, a u osam dana održavanja festivala prikazalo se ukupno 47 filmova. SEEfest se održava od 2002. godine, a kroz svoje festivalsko izdanje kao i kroz projekcije koje organizira tijekom čitave godine promovira kulturnu raznolikost Jugoistočne Europe. 

Detalje potražite na službenoj stranici festivala

Naslovna fotografija: scena iz filma Kauboji 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.