Preskoči na glavni sadržaj

Osam domaćih naslova na 10. SEEfestu

Dugometražni film Kauboji, dokumentarni Naslovnica, Potrošeni i Polazište za čekanje, kratkometražni film Slučajno, animirani filmovi Čoban i Široki krajolik – porculanske priče te manjinska koprodukcija Koyaa – Cvijet prikazat će se na jubilarnom SEEfestu (South East European Film Festival) koji se od 30. travnja do 7. svibnja održava u Los Angelesu. 

Kauboji u režiji Tomislava Mršića prikazuju se u selekciji dugometražnih filmova uz još sedam filmova iz Austrije, Slovenije, Rumunjske, Azerbajđana, Bugarske, Italije i Georgie. 

Svoju sjevernoameričku premijeru na SEEfestu doživjet će dokumentarni film Potrošeni u režiji Boruta Šeparovića i produkciji Montažstroja, Naslovnica u režiji Silvane Menđušić i Polazište za čekanje u režiji Maše Drndić

U programu kratkometražnih filmova prikazat će se i drama Slučajno za koju režiju potpisuje Tanja Golić, a u programu kratkometražnih animiranih filmova Čoban u režiji Matije Pisačića, Široki krajolik – porculanske priče u režiji Lee Vidaković i manjinska slovensko-hrvatska koprodukcija Koyaa – Cvijet u režiji Kolje Sakside

SEEfest se održava od 2006. godine, a kroz svoje festivalsko izdanje kao i kroz projekcije koje organizira tijekom čitave godine promovira kulturnu raznolikost Jugoistočne Europe. 

Detalje potražite na službenoj stranici festivala

Naslovne fotografije: vizual festivala; scene iz filmova Kaubiji, Slučajno i Polazište za čekanje 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.