Preskoči na glavni sadržaj

Jurić, Dević, Matanić i Ban u konkurenciji Cottbusa

Četvorica hrvatskih filmaša u konkurenciji vodećeg Festivala istočnoeuropskog filma u njemačkom Cottbusu.

Dugometražni film redateljskog dvojca Zvonimira Jurića i Gorana Devića Crnci, nastao u produkciji Kinorame, biti će prikazan u dugometražnoj konkurenciji vodećeg svjetskog Festivala istočnoeuropskog i srednjoeuropskog filma u njemačkom gradiću Cottbusu (19. Festival des osteuropaischen Films, Cottbus, 10. – 15. 11.2009). Crnci se natječu sa ostalih devet filmova iz Rumunjske, Albanije, Azerbejdžana, Gruzije, Češke, Poljske, Mađarske, Rusije i Srbije, a potonju zemlju predstavlja pobjednik ovogdišnjeg Sarajeva (SFF) Ordinary People Vladimira Perišića koji je nedavno prikazan i u konkurenciji 7. Zagreb Film Festivala.

Crnci, ratna drama o zapovjedniku koji tijekom primirja priprema akciju izvlačenja tijela poginulih suboraca, na ovogodišnjoj su 56. Puli ovjenčani Zlatnom Arenom za režiju (Dević i Jurić), sporednu mušku ulogu (Nikša Butijer) i montažu zvuka (Dubravka Premar).

No, hrvatska je na Cottbusu zastupljena također i sa dva kratka filma, Matanićevim Tulumom, nastao u produkciji Kinorame, i filmom Saše Bana Interijer, Stan, Noć nastao u produkciji Akademije dramske umjetnosti, a kojemu je ovo ujedno i međunarodna festivalska premijera.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.