Preskoči na glavni sadržaj

Ježeva kuća osvojila 24. nagradu

Na Međunarodnom filmskom festivalu Etiuda & Anima, koji je održan u poljskom Krakovu od 21. do 26. studenog, filmu Eve Cvijanović dodijeljena je Srebrna Hudodrakija u kategoriji ANIMA.

Festivalski žiri u ovoj je sekciji birao između 69 filmova od čak 1.400 prijavljenih. Ježevoj kući pripala je druga nagrada uz obrazloženje kako se radi o 'tehnički izvanrednoj i hrabroj interpretaciji bezvremene priče.' Glavna nagrada, Zlatna Hudodrakija, dodijeljena je filmu Oh, Mother Pauline Ziółkowske, dok je Brončana Hudodrakija otišla u ruke Dennisa Tupicoffa, autora trećeplasiranog naslova A Photo of Me

Inače, ovo je već 24. priznanje za hrvatsku manjinsku koprodukciju Ježeva kuća (hrvatski koproducent je Bonobostudio), a zanimljivo je da ime nagrade potječe iz 'lude' pjesme Lewisa Carolla koja se nalazi u njegovom poznatom romanu 'Alisa s one strane ogledala'.

Hudodrakije se dodijeljuju od 1994. godine, kada je utemeljen Međunarodni filmski festival Etiuda & Anima, ujedno i  najstariji filmski festival u Poljskoj. Svake godine na njemu se okupljaju animatori iz cijeloga svijeta, a osim brojnih projekcija u Krakovu se organizira i cijeli niz popratnih događanja za profesionalce i posjetitelje. 

Više o nagrađenim filmovima i o Međunarodnom filmskom festivalu Etiuda & Anima možete pronaći na službenim stranicama.

Naslovne fotografije: prizori iz filma Ježeva kuća

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.