Preskoči na glavni sadržaj

Izložba Nives Sertić na 'Animiranom Šibeniku'

U sklopu osmog po redu Animiranog Šibenika, izložba 'Dva pogleda, treći grad' predstavit će radove umjetnice Nives Sertić, koji u formi multimedijalnih prostornih instalacija pričaju o dva pogleda na dva grada u kojima je autorica živjela. Izložba u ex Galeriji Matija u Šibeniku otvara se u četvrtak 12. travnja u 20 h, a može se pogledati do nedjelje 15. travnja. Nastavljaju se i radionice crtane i stop animacije za djecu 'Planktoon'. Ulaz na sve programe je besplatan. 

Nova, multimedijalna izložba umjetnice Nives Sertić, koja spaja Dubrovnik i Karlovac, otvorit će se u četvrtak 12. travnja u 20 sati u ex Galeriji Matija u Šibeniku, i bit će otvorena do nedjelje 15. travnja.

U sklopu osmog po redu Animiranog Šibenika, izložba 'Dva pogleda, treći grad' predstavit će autoričine radove '3 do 10, stabla' i 'Pogled koji nestaje', koji u formi multimedijalnih prostornih instalacija svaki na svoj način pričaju o dva pogleda na dva grada u kojima je autorica živjela. 

Nives Sertić diplomirala je 2009. na Odsjeku za animirani film i nove medije ALU Zagreb. Bavi se interdisciplinarnim istraživačkim projektima kroz različite suradnje i radi poetske foto, video i zvučne instalacije, te performanse. Izlaže u zemlji i inozemstvu. Već tri godine dizajnira vizuale festivala Supertoon u Šibeniku. Predaje Kompoziciju na Studiju dizajna u Zagrebu, a studira permakulturu.

U ex-Galeriji Matiji, u subotu 14. travnja i nedjelju 15. travnja, zakazan je i novi nastavak radionice crtane i stop animacije za djecu 'Planktoon', pod vodstvom mladog animatora Martina Babića, koja se odvija tijekom travnja i svibnja. Na kraju tog ciklusa svi radovi nastali na radionici biti će prezentirani na završnoj projekciji. Cilj je radionice razvijati likovnu i filmsku pismenost i kulturu kod djece, približiti im svijet animiranog filma iz perspektive animatora tj. autora te ih ohrabriti i zainteresirati za stvaranje filma.

Na radionicama će osmišljava priča i izrađuje scenarij, upoznaje s jednostavnim i brzim tehnikama stvaranja lutaka, osnovnim animiranim pokretima, snimanjem te elementima rasvjete i kamere. Na ovoj radionici polaznici će se upoznati i s upotrebom muzike i zvučnih efekata u animiranom filmu. Zainteresirani se mogu se prijaviti na email radionica@supertoonfestival.com.

Sudjelovanje u svim programima je besplatno, a dodatne informacije, raspored događanja i  obavijesti o eventualnim izmjenama možete pronaći na Facebook stranici događaja.

Naslovne fotografije: scene iz rada Pogled koji nestaje

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.