Preskoči na glavni sadržaj

Izložba Hane Tintor 'Sve te senzacije u mom trbuhu'

Do 18. listopada 2020. u Galeriji na katu (KIC) može se pogledati izložba radova autorice Hane Tintor nastala kroz iskustvo suradnje sa scenaristom i režiserom Markom Dješkom na animirano dokumentarnom filmu Sve te senzacije u mom trbuhu koji je, između ostalog, osvojio Posebno priznanje u Natjecanju hrvatskog filma na ovogodišnjem festivalu animiranog filma Animafest. 

Dokumentarno polazište tranzicije iz muškog u ženski spol/rod Anne u svojoj intimnosti, emotivnosti i slojevitosti isprepleo je stvaralački rad na ovom filmu intenzivnim odnosima, dugim razgovorima i promišljanjima. Radovi na ovoj izložbi kroz Hanine crteže upriličiju jedan mali dio tog procesa. Priče o konkretnim iskustvima odrastanja te vlastitog shvaćanja, tuđeg prihvaćanja, traženja, razočaranja, Hana Tintor kroz svoje ilustracije objedinjuje i u novu umjetničku priču. 

Hana Tintor (1992.) diplomirala je na studiju vizualnih komunikacija 2016. godine. Sa željom da se i dalje usavršava, 2017. godine upisuje, a iduće godine i završava, MA Illustration and Book arts, Cambridge School of Art u Cambridgeu, UK. Tu otkriva svoj interes i strast za animacijom.

Trenutno živi i radi u Zagrebu, kao freelance ilustrator te art direktor i animator u suradnji s Jadranskom Animacijom.

Predavanje i razgovor s protagonisticom filma Annom i Iris, članicom udruge Trans Aid Croatia održat će se 17. listopada 2020. godine u 11.00 sati u kino dvorani KIC-a (Preradovićeva 5, Zagreb). 

Program izložbe provodi se uz financijsku podršku Grada Zagreba, Ministarstva kulture RH, Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), Društva hrvatskih filmskih redatelja (DHFR) i Zaklade za ljudska prava i solidarnost. Organizator je AM centar u suradnji s Galerijom na katu te uz partnersku podršku producentske kuće Adriatic Animation koja ustupa prava na prikazivanje.

Više o izložbi i programu možete pratiti na web stranici Sve te senzacije u mom trbuhu.

Naslovne fotografije: scene iz filma Sve te senzacije u mom trbuhu

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.