Preskoči na glavni sadržaj

Inkluzivna projekcija filma Ljubav ili smrt u kinu Europa

U ponedjeljak, 01. prosinca u 18 sati, po prvi put u kinu Europa, film o ljubavnim zgodama Kušanova junaka moći će pratiti djeca i odrasli oštećenog vida i sluha. Projekciju filma pratit će naracija, titlovi prilagođeni gluhim i nagluhim osobama te prevoditelj znakovnog jezika. Projekcija je besplatna za sve posjetitelje do popunjenja kapaciteta dvorane.

Događaj organiziraju kino Europa i Zagreb Film Festival u suradnji s Udrugom Zamisli, Udrugom slijepih Zagreb te Savezom gluhih i nagluhih grada Zagreba. Na ovaj način žele pomoći senzibilizirati javnost za pitanje prilagodbe audiovizualnih sadržaja osobama s oštećenjima vida i sluha te su na projekciju pozvani svi zainteresirani posjetitelji. Ovim događanjem obilježava se i Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Smatramo da je ovaj projekt posebno važan za zajednicu jer pridonosi unapređivanju kvalitete života te omogućava inkluziju i jednaku mogućnost za sve. Nadamo se da će ova zajednička suradnja potaknuti stvaranje uvjeta da filmske projekcije poput ove postanu standard te najavljujemo i početak suradnje na prilagodbi drugih filmova u sklopu Europe.“, najavili su iz kina.

Prikazivanje filma u režiji Daniela Kušana omogućili su distributer 2i Film i filmska produkcijska kuća Kinorama, a snimanje naracije kao i potrebnu tehničku opremu osigurala je udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom Zamisli u suradnji s ATER studiom. Urednik naracije za film Koko 3: Ljubav ili smrt je Antonio Pavlović. Projekt podržava Grad Zagreb.

Praksa prilagodbe filmova za osobe s oštećenjima vida i sluha uvriježena je u mnogim zemljama, a Udruga Zamisli započela je s prilagodbom filmova osobama s oštećenjima vida još 2005. godine. Udruga slijepih Zagreb nositelj je i projekta Kad slijepi i gluhi rade zajedno onda svi razumiju kojim zagovaraju prava na prilagodbu televizijskog programa za slijepe i gluhe osobe. Jedan od ciljeva Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba je organiziranje podrške stručnih komunikacijskih posrednika (tumača i prevoditelja znakovnog jezika gluhih) i ostalih sustava komunikacije te utjecanje na poštivanje zakonskih propisa i izmjenama i dopunama zakonske regulative u funkciji zaštite i promicanja kvalitete života gluhih i nagluhih osoba.

Dolazak na projekciju filma potrebno je potvrditi na E-mail: potvrde@zagrebfilmfestival.com

Naslovna fotografija: scena iz filma

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.