Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski kratkometražni projekt na radionici 'Kuće scenarista' u Clermont–Ferrandu

Projekt kratkometražnog filma U ime jagode, čokolade i Duha Svetoga redateljice Karle Lulić uvršten je u selekciju francuske organizacije 'Kuća scenarista' (Maison des Scénaristes), koja u sklopu Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont–Ferrandu organizira 'jedan-na-jedan' susrete između autora i potencijalnih producenata.

'Kuća scenarista' je francuska organizacija osnovana s ciljem predstavljanja scenarista na najvažnijim međunarodnim filmskim festivalima i njihovog umrežavanja s producentima, redateljima, glumcima, distributerima i ostalim filmskim profesionalcima. U partnerstvu s Međunarodnim festivalom kratkometražnog filma u Clermont–Ferrandu organizirana je radionica 'Od kratkog do dugog' ('From short to long') na kojoj će se potencijalnim producentima predstaviti 15 autora s kratkometražnim i dugometražnim projektima u nastajanju, i to na sastancima koji će se održavati od 8. do 10. veljače 2016. godine, tijekom 38. izdanja festivala.

Karla Lulić će na radionici predstaviti projekt kratkometražne crne komedije U ime jagode, čokolade i Duha Svetoga i dugometražni projekt u nastajanju, satiričnu dramu Burgeis. Projekt U ime jagode, čokolade i Duha Svetoga predstavljen je na radionici Pitch Discovery 2015 u Luxembourgu, u organizaciji European Short Pitch i NISI MASA-e, a priča o svećeniku Petru koji živi u izoliranom mediteranskom selu kršćanskih fanatika, u potpunosti posvećen svojoj  profesiji. Jednog lijepog dana na prvi dan proljeća, a nakon nedjeljne mise, Petar želi samo jednu stvar, uživati u sladoledu. Međutim, kako bi očuvali krepost njihova svećenika, slastičar Čika Đuro i selo ne slažu se s njegovom idejom. On će, pak, učiniti sve za ovaj jednostavan užitak, čak i po cijenu svoje vjere.

Ostale informacije dostupne su na službenoj stranici organizacije Maison des Scénaristes. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.