Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi nagrađeni na festivalima u regiji

Prošlog su tjedna u Pančevu u Srbiji i Pogradecu u Albaniji održana dva filmska festivala na kojima su nagrađeni hrvatski filmovi Mitch – dnevnik jednog šizofreničara Damira Čučića i Mišela Škorića te Pragovi Dijane Mlađenović.

Mitch – dnevnik jednog šizofreničara Damira Čučića i Mišela Škorića dobio je posebno priznanje na prvom Međunarodnom filmskom festivalu u Pančevu koji je održan od 3. do 7. rujna. Žiri je obrazložio da tandem Čučić -Škorić u filmu "gradi emotivno zahtjevnu priču o boravku glavnog junaka u psihijatrijskoj ustanovi, fragmentarno punktirajući ključna mjesta začaranog kruga njegove egzistencije". Na festivalu su u konkurenciji kratkometražnih filmova prikazani i Tlo pod nogama Sonje Tarokić Terarij Hane Jušić, dok je izvan kokurencije prikazan film Obrana i zaštita Bobe Jelčića.

Na četvrtom izdanju Balkan Film Food Festivala, koji je od 1. do 7. rujna održan u Pogradecu u Albaniji, nagradu za najbolji kratkometražni film osvojila je Dijana Mlađenović za Pragove. Na festivalu su prikazani i kratkometražni filmovi Balavica Igora Mirkovića te Srami se Darie Blažević.

Naslovne fotografije: Mitch – dnevnik jednog šizofreničara; Pragovi

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.