Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi nagrađeni na 9. ZagrebDoxu

U regionalnoj konkurenciji 9. izdanja ZagrebDoxa dva su hrvatska filma nagrađena posebnim priznanjima u regionalnom natjecateljskom programu: Kak' je doma? Kaje Šišmanović i Presuda Đure Gavrana, dok je Gangster te voli Nebojše Slijepčevića osvojio HT nagradu publike.

Izvršna producentica dokumentarnog programa HBO Europe Hanka Kastelicová, redateljica Ines Tanović i producent Siniša Juričić dodijelili su Veliki pečat ZagrebDoxa u kategoriji regionalnog natjecateljskog programa bugarsko-švedskom filmu Cvetanka, dok su posebna priznanja dodijelili srpsko-hrvatskoj koprodukciji Kak' je doma? Kaje Šišmanović i Presudi Đure Gavrana.

Za Kak' je doma? žiri je svoju odluku objasnio sljedećim riječima: Hrabrost redateljice, kao i hrabrost protagonista da nam ispričaju svoju intimnu priču u kojoj gledatelj na neposredan način prepoznaje probleme porodice, najveća je kvaliteta ovog filma. Zbog toga redateljica ima težak zadatak da u svojim sljedećim filmovima postigne ovu ili sličnu količinu emocija i filmske istinitosti...

Za Presudu žiri je izjavio sljedeće: Ovaj je film bezobrazno pametan u promišljanju teme, a vizualno pokazuje odlike već stasalog autora. Film koji vas inspirira da potražite još, da zamolite autora da što prije napravi dugometražni film.

HT nagradu publike osvojio je Gangster te voli Nebojše Slijepčevića, dok je u kategoriji Phone Dox nagradu osvojio Deadline / Lifeline Tomislava Jelinčića.

Potpuni popis nagrađenih filmova i obrazloženja žirija potražite na ovoj poveznici.

Fotografija preuzeta iz galerije na službenoj stranici ZagrebDoxa.

Naslovne fotografije: Kak je doma?; Presuda; Gangster te voli

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.