Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na Short Shorts Film Festivalu u Meksiku, Poljakov Autofocus u konkurenciji

Osmo izdanje meksičkog Short Shorts Film Festivala, koje će se od 4. do 10. rujna održati u Mexico Cityju, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom organizira dva fokus programa na suvremeni hrvatski eksperimentalni film. Autofocus Borisa Poljaka prikazat će se u konkurenciji, a još tri filma bit će predstavljena u ostalim programima festivala.

Fokus programi pružit će uvid u neke od najuspješnijih uradaka suvremene hrvatske avangarde. Prvi je usmjeren na eksperimente u animaciji i animirane hibride, dok će u drugome biti prikazani naslovi čiji autori koriste elemente svakodnevice (urbane prostore, pop-kulturu, TV-reklame) i postupke eksperimentalnog filma kako bi ukazali na sile i konvencije koje oblikuju društvo, pojedince i njih same. Oba programa bit će na rasporedu u subotu, 6. rujna. Više informacija o programu potražite ovdje.

Uz dva fokus programa, Short Shorts Festival Mexico prikazat će još nekoliko hrvatskih naslova. Uspješni avangardni dokumentarac Borisa Poljaka Autofocus prikazat će se u međunarodnom natjecateljskom programu, Ko da to nisi ti Ivana Sikavice u međunarodnoj panorami, dok će Binary Pitch Vladislava Kneževića i Razglednice Ane Hušman biti prikazane u panorami svjetskog eksperimentalnog filma.

Short Shorts Film Festival Mexico jedan je od najpopularnijih filmskih festivala u Meksiku. Od osnutka ga podržava istoimeni tokijski festival, manifestacija koja se drži za jedan od cjenjenijih festivala kratkometražnog filma na svijetu. Osmo izdanje održat će se od 4. do 10. rujna 2014., a više informacija potražite na Facebook stranici festivala.

Naslovne fotografije: vizual festivala; Autofocus; Razglednice; Binary Pitch

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.