Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na Netflixu: Dnevnik Pauline P. jedan od najgledanijih, stigao i Nosila je rubac črleni

Hrvatski korisnici Netflixa ovih dana na toj platformi mogu pogledati čak dva domaća dugometražna igrana filma. Riječ je o Dnevniku Pauline P. Nevena Hitreca, koji je trenutno najgledaniji među domaćim korisnicima, te o komediji Nosila je rubac črleni Gorana Dukića. 

Dnevnik Pauline P. na Netflixu je dostupan od 18. kolovoza, a otad se ne "skida" s popisa od deset najgledanijih naslova u Hrvatskoj, dok je trenutno na broju jedan. 

Dnevnik Pauline P. je nastao pod okriljem kuće Jaka produkcija, a temelji se na istoimenom dječjem romanu, ujedno i školskoj lektiri za treći razred osnovne škole, autorice Sanje Polak. Film prati Paulinu P., samouvjerenu i duhovitu učenicu 3.c razreda. Ona je individualac koji uvijek govori svoje mišljenje i pronalazi rješenja. Njezin život ispunjen je školskim i obiteljskim događajima te duhovitim kritikama stvarnosti.

Naslovnu ulogu Pauline P. igra Katja Matković, a u dječjim ulogama pojavljuju se još Aria Dunda, Ramona Ivanda, Tom Rushaidat, Jakov Švarc i Darin Pavišić.

Ostale glavne uloge tumače Igor Kovač, Judita Franković Brdar i Borko Perić, a nastupaju i Iskra Jirsak, Ksenija Marinković, Vinko Kraljević, Dražen Kühn, Slavica Knežević, Nikša Butijer, Areta Ćurković, Anđelko Petric, Ljiljana Bogojević, Luka Petrušić, Draško Zidar, Alen Šalinović, Dušan Gojić i Helena Buljan.

Producent filma je Jure Bušić (Jaka produkcija), izvršni producent Hrvoje Habeković, distributer tvrtka Jučer d.o.o.

Film je ovog proljeća bio u redovnoj kinodostribuciji u Hrvatskoj te ga je na velikom platnu pogledalo sveukupno preko 86 tisuća gledatelja. Film je dobio preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje osnovnoškolcima.

Među novim naslovima dostupnima za streaming, na Netflixu se ovih dana našla i komedija Nosila je rubac črleni redatelja Gorana Dukića i scenaristice Sandre Antolić. Prvi je to dugometražni igrani film na kajkavskom nakon pola stoljeća. 

Nosila je rubac črleni komedija je u kojoj se kao glavni protagonisti pojavljuju sveznajući Isus Krist, prefrigana kuma Anka i brbljava svinja Beba, a veseloj atmosferi pridonosi glazba Cinkuša i Marka Firsta te songovi koje je napisala scenaristica Sandra Antolić.

U glavnim ulogama su Nataša Dorčić kao kuma Anka i Tesa Litvan kao Ančica te svinja Beba, a glume još brojni poznati domaći glumci: Areta Ćurković, Dora Polić, Sunčana Zelenika, Jadranka Đokić, Pjer Meničanin, Ljubo Zečević (Zlatna arena za najbolju sporednu mušku ulogu), Krešimir Mikić, Ljubomir, Jan Kerekeš te drugi. Goran Navojec posudio je glas prascu Rokiju, a Janko Popović Volarić imao je ulogu naratora Isusa Krista.

Producentica je Nina Petrović (Švenk d.o.o), a film je nastao u koprodukciji s Antitalentom iz Hrvatske i Vertigo Visual iz Sjeverne Makedonije. 

Film je bio među pet najgledanijih domaćih naslova u kinima u 2022. godini, s 18.052 gledatelja. 

Pregovore za oba naslova s Netflixom je vodila tvrtka Jučer d.o.o.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.