Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na festivalu Ja BiH... 5 dana Zagreba u Sarajevu

U sklopu 6. izdanja festivala Ja BiH... 5 dana Zagreba u Sarajevu od 25. do 29. svibnja bit će prikazano sedam recentnih hrvatskih filmova: Zagreb Cappuccino, Balavica, Ljubavna  odiseja, Happy Endings, Moj zanat, NaslovnicaKosac

Festival organizira udruga Ja BiH – Udruga za promicanje kulture i umjetnosti. Osnovni sadržaj rada i djelovanja udruge su prijateljstvo i ljubav dva grada – Sarajeva i Zagreba i dvije države, te druženje uz zajedničke programe u duhu multietičnosti. 

Udrugu Ja BiH… su početkom 2010. godine utemeljili Ismet Efendić, Ivica Propadalo i Đelo Hadžiselimović, a proistekla je iz većeg broja realiziranih projekata usmjerenih na povezivanje Zagreba i Sarajeva, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Od 2012.godine udruga JA BiH… nastavlja pod organizacijsko-umjetničkim vodstvom Efendića i Propadala okupljati umjetnike i prijatelje umjetnosti obiju sredina, a otvorena je za sve dobre i sadržajne programe i ideje. Počelo je s filmom, pri čemu  je velika motivacija bio Sarajevo Film Festival (SFF) pa se tako ustalio termin i mjesto održavanja (početak lipnja, Kino Meeting Point, službeno kino SFF-a, mjesec-dva prije održavanja SFFa-), dok je program u Zagrebu svake godine početkom rujna.  

U sklopu festivala prikazat će se i sedam domaćih ostvarenja. Debitantski film Vanje Sviličić Zagreb Cappuccino, kratkometražni igrani film Igora Mirkovića Balavicadugometražni dokumentarni film Tatjane Božić Ljubavna odiseja, igrani film Darka Šuvaka Happy Endings, dokumentarni film o Arsenu Dediću Moj zanat u režiji Mladena Matičevićadokumentarni film o glumici Dolores Lambaši Naslovnica u režiji Silvane Menđušić i Kosac u režiji Zvonimira Jurića

Detalje o projekcijama i filmovima potražite na poveznici s desne strane. 

Naslovna fotografija: vizual festivala 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.