Preskoči na glavni sadržaj

Hortikultura Silve Ćapin na 37. Festivalu europskog filma u Brestu

Kratkometražni igrani film redateljice i scenaristice Silve Ćapin svoju će međunarodnu premijeru imati na 37. Festivalu europskog filma koji se u francuskom Brestu održava od 8. do 13. listopada. 

Hortikultura se prikazuje u sklopu glavnog natjecateljskog programa (European Competition), a projekcija na festivalu u Brestu bit će mu međunarodna premijera. 

Film Silve Ćapin dosad je prikazan na Zagreb Film Festivalu i Festivalu mediteranskog filma Split. 

Riječ je o satiričnoj drami o paru (Anđelka i Vlado) koji, po dolasku u svoj apartman na moru, ostaju zatečeni zapuštenosti njihova vrta. Saznaju da je razlog tome tragedija koja je zadesila njihovu susjedu Mariju, lokalnu otočanku koja se o njihovoj oazi mira brinula izvan sezone. Unatoč razumijevanju i suosjećanju, Anđelka i Vlado su nemirni: brojevi se ne slažu, a računicu je teško zanemariti.

Direktor fotografije je Filip Tot, a film je montirala Iva Ivan. Za oblikovanje zvuka zadužen je bio Luka Gamulin, za kostimografiju Ana Fucijaš, a za scenografiju Jana Piacun. Uloge u filmu nose Vinko Kraljević, Ljiljana Bogojević i Olivera Baljak. Film je producirala Rea Rajčić (Eclectica). 

Festival europskog kratkometražnog filma u francuskom se Brestu održava od 8. do 13. studenog, a publika će imati prilike pogledati 250 kratkometražnih naslova iz 30 zemalja, dok je 70 filmova dio natjecateljskih programa. Više o festivalu možete pronaći na službenoj stranici. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.