Preskoči na glavni sadržaj

Hladni rat Pawela Pawlikowskog sniman u Splitu u službenoj konkurenciji Cannesa

Na 71. izdanju Filmskog festivala u Cannesu, koji se održava od 8. do 19. svibnja 2018., u službenom natjecateljskom programu dugometražnih igranih filmova prikazat će se i novi uradak poljskog redatelja Pawela Pawlikowskog Hladni rat (Zimna Wojna, Cold War) koji je u svibnju 2017. godine sniman u Splitu. 

Na filmu je radilo dvadesetak hrvatskih filmskih profesionalaca, uključujući glumce Dražena Šivaka i Slavka Sobina, a servisni producent bila je zagrebačka Kinorama. 

Poljski redatelj Pawel Pawlikowski, najpoznatiji po Oscarom nagrađenoj Idi, sa snimanjem svog novog filma Hladni rat koji nastaje u poljsko-francusko-britanskoj koprodukciji započeo je početkom prošle godine. Radnja filma u kojem jednu od uloga nosi i Agata Kulesza (Ida) zbiva se tijekom pedesetih godina prošlog stoljeća, a priča je smještena u Poljsku, Berlin, Split i Pariz. Osim u Splitu, film se dijelom snimao i u Poljskoj. 

Uz Pawlikowskog, svoje će nove filmove predstaviti i renomirani redatelji Spike Lee (Blackkklansman), David Robert Mitchell (Under The Silver Lake), Jean-Luc Godard (Le Livre D’Image) te Kore-Eda Hirokazu (Shoplifters), a festival 8. svibnja otvara novi naslov redatelja Asghara Farhadija Everybody Knows u kojem glume Penelope Cruz i Javier Bardem

Osnovan 1946. godine, filmski festival u Cannesu danas je najprestižniji filmski festival u svijetu - i po broju prijavljenih naslova koji kandidiraju za uvrštenje kao i po međunarodnim odjecima kroz kritiku, distribuciju i daljnju festivalsku razmjenu. Njegovo ovogodišnje 71. izdanje održat će se od 8. do 19. svibnja, a sve ostale detalje potražite na službenim stranicama festivala.

Naslovne fotografije: Pawel Pawlikowski; logo festivala; službeni plakat festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.